فهرست مطالب

نشریه تحقیقات حقوقی بین المللی
پیاپی 58 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محسن ناظمی زاده، محمدرضا پاسبان*، علی جبلی رادان صفحات 1-26
    زمینه و هدف

    حفظ تداوم فعالیت شرکت ها به عنوان یکی از مهمترین بازیگران عرصه اقتصاد، اهمیت فراوانی برای دولت ها و جامعه دارد؛ بنابراین یکی از سازکارهایی که در نظام حقوقی بسیاری از کشورها برای پیشگیری از انحلال شرکت ها، در نظر گرفته شده است، نهاد «بازسازی» می باشد. با وجود آنکه نظام اقتصادی ایران در طی چند دهه اخیر ورشکستگی بسیاری از شرکت های تجاری را تجربه کرده است، اما تاکنون در قوانین و مقررات، به طور مستقل به فرآیند و چالش های بازسازی شرکت های ورشکسته توجهی نشده است.

    روش شناسی: 

    با توجه به ضرورت وجود نهاد بازسازی در حقوق ایران و خلاءهای قانونی موجود در نظام تقنینی ایران، مقاله کنونی با رویکرد تطبیقی و با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به بررسی فرآیندها و چالش های بازسازی شرکت های تجاری در قانون نمونه آنسیترال و کشور های دیگر پرداخته است.

    یافته ها و نتایج

    یافته های این پژوهش دلالت بر آن دارد که بازسازی یک شرکت فرآیند متعددی دارد که در قانون نمونه آنسیترال و بیشتر کشورها عمدتا عبارتند از: تقاضای بازسازی؛ موافقت بستانکاران؛ تصدیق دادگاه؛ فعالیت با نظارت دادگاه و در نهایت، صدور حکم نهایی. علاوه بر این، با وجود آنکه بازسازی قدمت دیرینه ای در بیشتر کشورهای توسعه یافته دارد، در عمل در این کشورها با چالش ها و موانعی چون: تاخیر در اعلام توقف؛ مخالفت بستانکاران؛ ناتوانی شرکت تجاری، همراه است.

    کلیدواژگان: ورشکستگی، بازسازی، تصفیه، قرارداد ارفاقی
  • کمال حسینی، جواد نیک نژاد* صفحات 27-50

    موضوع دعوا، آگاهی و اطلاع پیشین و مکرر طرفین با دعاوی همسان و امکان استفاده از خدمات وکلا و مشاوران حقوقی توانا و خبره از جمله مهم ترین دلایل تحقق عدم توازن در قدرت طرفین در حل و فصل دعواست، امری که حقوق تطبیقی گویای توجه خاص قواعد حقوقی کشورهای گوناگون برای مدیریت این امر است، مسیله ای که سبب تحریر مقاله ی کنونی بوده است بنابراین در این تحقیق، پس از ترسیم دغدغه ی اساسی و مطالعه ی تطبیقی قواعد و راهکارهای حقوقی نظام های حقوقی گوناگون، راهکار توجه ویژه به چگونگی اعمال اصل جریان صحیح حقوقی بر دعاوی اینترنتی به ویژه ی رسیدگی های داوری است. در حقیقت، به دلیل فقدان انتخاب آزاد و وجود مقوله ی بازیگر تکراری، این اصل چنین اقتضا می نماید که اعمال شرط داوری پیش از بروز اختلاف در زمینه قراردادهای منعقده با مصرف کنندگان منع و یا محدود شود. همچنین می بایست برخی از دعاوی را قابل ارجاع به داوری دانسته نشده و یا اینکه در صورت وجود ابهام در موافقت نامه های داوری، به سود مصرف کننده تفسیر شود. دولت باید سازوکارهایی برای کاهش هزینه های داوری ارایه نماید. در صورت استفاده از داوری، رای  باید مستدل بوده و به صورت علنی منتشر شود. این موارد، معیارهای مهمی هستند که در این نوشتار به صورت تحلیلی و تطبیقی به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

    کلیدواژگان: اختلافات اینترنتی، داوری، بازیگر تکراری، عدم تعادل در قدرت طرفین، مصرف کننده
  • حمیدرضا سیدی*، سید باقر میرعباسی، سهراب صلاحی صفحات 51-74
    زمینه و هدف

    امنیت سایبری هوانوردی در حال تبدیل شدن به موضوعی بسیار جدی است. صنعت حمل ونقل هوایی، صنعتی پیچیده، با تکنولوژی پیشرفته، چند بعدی و دارای گستره ای بین المللی می باشد و پیچیدگی خاص به لحاظ ماهوی، آن را از سایر صنایع متمایز نموده است. یکی از مسایل مهم و حیاتی هوانوردی، اطمینان از دقت سامانه های ناوبری و کنترل ترافیک هوایی است ، که تاثیر مستقیم بر ایمنی پرواز دارد. قوانین هوانوردی اتحادیه اروپا و همچنین حقوق بین الملل مرتبط، با تاکید ویژه بر امنیت سایبری به عنوان موضوعی حیاتی، مدعی اند، که وضع موجود، ضوابط مناسبی ندارد و باید تغییر کند. این مقاله در صدد است تا به تبیین و ارزیابی قواعد رژیم امنیت سایبری در حوزه حقوق هوانوردی بین المللی و مسیولیت دولت ها و سازمان های بین المللی در پرتو قواعد موجود طرح مسیولیت بین المللی بپردازد و از این رهگذر شرایط و آثار هر یک را بررسی نماید.

    روش شناسی: 

    این مقاله از حیث گردآوری داده ها به روش کتابخانه ای و به شیوه توصیفی - تحلیلی نگارش گردید.

    نتایج و یافته ها: 

    رژیم امنیت سایبری بین المللی، مکانیزمی برای همکاری بین دولت ها و موجب اعتماد و امنیت است و حفاظت زیر ساخت های هوانوردی برای دولت ها، اولویت اصلی می باشد. صنعت هوانوردی با تهدیدات نوظهور مواجه است و نگرانی های امنیتی سایبری مختلفی در فرودگاه ها و هواپیماهای در حال پرواز وجود دارد و ضرورت «هوشمند سازی» فرودگاه ها به دلیل افزایش اتصال سیستم ها و فرآیندها و محافظت سیستم های ناوبری به طور جدی احساس می شود. تدوین قوانین و دستورالعمل های امنیتی جزء اهداف راهبردی سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری و کشورهای عضو، به منظور اطمینان از اقدامات پایدار امنیت هوانوردی است.

    کلیدواژگان: امنیت سایبری، امنیت هوانوردی، مسئولیت بین المللی، حقوق بین الملل هوانوردی
  • جمال بیگی* صفحات 75-95
    زمینه و هدف

    دادگاه کامبوج به لحاظ مشارکت حاکمیت ملی و نهادها و سازمان های بین المللی تشکیل دهنده آن، یکی از محاکمی هست که به دادگاه های مختلط یا بین المللی شده معروف هستند و به جهت تلفیق عدالت کیفری متاثر از نهادهای ملی و بین المللی، در این نوشتار از آن به عدالت کیفری تلفیقی تعبیر شده است. لذا هدف این مقاله، شناسایی این دادگاه به مثابه عدالت کیفری تلفیقی و تبیین رهیافت ها و چالش های آن در نظام بین المللی هست.

    روش

    تحقیق حاضر بر اساس روش توصیفی و تحلیلی و بر پایه اسناد و منابع کتابخانه ای نگاشته شده است.

    یافته ها و نتایج

    شعب فوق العاده دادگاه های کامبوج در سال 2006 برای محاکمه رهبران ارشد سابق کامبوج و مرتکبان جنایت های ارتکابی زمان کمپوچیای دمکراتیک که به عنوان خمرهای سرخ نیز شناخته می شوند، تشکیل گردید. در طی این دوره، حداقل 1.7 میلیون نفر به دلیل گرسنگی، شکنجه، اعدام و کار اجباری از بین رفتند. ازاین رو، جنایت علیه بشریت، نسل زدایی و نقض آشکار کنوانسیون های چهارگانه ژنو از مهم ترین جنایت های بین المللی بودند که متهمان این دادگاه با آن مواجه بودند. هم چنین، دادگاه موقت کامبوج هرچند حسب توافق میان دولت کامبوج و سازمان ملل متحد، با الهام از اسناد بین المللی و رعایت اصول حقوقی، ضمن برقراری عدالت، تقویت حاکمیت قانون و ایجاد آشتی ملی در کامبوج، رهیافت هایی در تعقیب جنایتکاران داشته است، لیکن در رسیدگی و حصول عدالت کیفری تلفیقی با چالش هایی نیز مواجه بوده است.

    کلیدواژگان: دادگاه کامبوج، عدالت کیفری تلفیقی، خمرهای سرخ، جنایت بین المللی
  • علیرضا محقق هرچقان*، محمدعلی اردبیلی، ابراهیم بیگ زاده، محمدعلی مهدوی ثابت صفحات 97-115
    زمینه و هدف

    در 17 جولای 2018، دو دهه پس از تصویب اساسنامه رم، دیوان کیفری بین المللی (ICC) صلاحیت خود را در مورد جنایت تجاوز فعال کرد. این جنایت در سال 2010 توسط مجمع کشورهای عضو اساسنامه رم (ASP) به عنوان یک عنصر مادی از رفتار دولت تعریف شد. «جنایت تجاوز» در وضعیتی است که به طور موثر کنترل یا هدایت اقدامات سیاسی یا نظامی یک دولت را به همراه دارد و اقدامش نقض آشکار منشور ملل متحد به حساب می آید. هدف از انجام این پژوهش بررسی حیطه صلاحیت های دیوان کیفری بین المللی و دیوان دادگستری بین المللی در رسیدگی به جنایت تجاوز با تاکید بر تجاوز سایبری است.

    روش

    این پژوهش، به شکل توصیفی - تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها و نتایج

    منظور از تجاوز سایبری، تجاوزی است که از سوی شبکه های متمرکز بر رایانه صورت پذیرفته و به منظور انتساب حملات سایبری به دولت نیز ضرورت دارد تا معیار کنترل موثر مورد توجه قرار گیرد. در رسیدگی و احراز تجاوز سایبری، شورای امنیت دارای حق اولویت است و لیکن این تقدم به منزله ی صلاحیت انحصاری شورا نیست. دیوان کیفری بین المللی دارای دو رژیم صلاحیتی درباره ی تجاوز سایبری است. رژیم اول، طبق ارجاعات دولتی یا تحقیقات مقتضی، توسط دادستان آغاز شود و مورد دوم، با ارجاعات شورای امنیت شروع گردد. نتیجه دیگر تحقیق نشان می دهد که صلاحیت دیوان کیفری بین المللی در رسیدگی به تجاوز سایبری نسبت به صلاحیت دیوان دادگستری بین المللی دارای رجحان است. این برتری ناشی از شرایط ساختاری ICC و همچنین قضات این دیوان است.

    کلیدواژگان: تفوق و برتری، تجاوز سایبری، صلاحیت رسیدگی، دیوان کیفری بین المللی، دیوان دادگستری بین المللی
  • مازیار خادمی*، امیرحمزه سالارزائی صفحات 117-137
      زمنیه و هدف

    مفهوم "تحت نظر" و حقوق فردی که در این شرایط قرار می گیرد، در ارتباط وی با پلیس است که تداعی می گردد. با عنایت به توسعه نظام حقوق کیفری هند در سالیان اخیر و اصلاحات گسترده و ضد فساد در مورد کارکرد مقامات پلیس از باب ارتقا و صیانت از حقوق متهمین، با بررسی قوانین و آرای دادگاه ها توامان در دو باب نص و رویه، در این مقاله حقوق فرد در زمان تحت نظر مورد واکاوی قرار گرفت که با توجه به شناسایی این مفهوم در حقوق ایران برانیم تا با استفاده از تجربه هند به صیانت هر چه بیشتر از حقوق متهم و بهبود نظام کیفری ایران دست یابیم.

    روش

    نوشتار حاضر با روش توصیفی -تحلیلی و با تکیه بر ارای قضایی تقریر یافته است.

    یافته ها و نتایج

    مقاله حاضر در پی پاسخ به این پرسش است که شناسایی و تضمین حقوق فرد تحت نظر در نظام کیفری هند چگونه بوده است و نظام قضایی این کشور چه عملکردی داشته است؟ یافته های پژوهش این می باشد که حق های متهم تحت نظر به طرز مناسبی در قوانین جزایی و اساسی این کشور شناسایی شده است و قوه قضاییه در هند با تکیه بر احکام مبتنی بر تفسیر موسع از قوانین و به نفع متهم ، خلاهای ناشی از نقض و اجمال قوانین را برطرف و بدین طریق از حقوق متهم تحت نظر صیانت نموده است که در زمنیه ضمانت اجرا نقض حقوق متهم نسبت به ایران دارای برتری است.

    کلیدواژگان: تحقیقات مقدماتی، حقوق متهم، تحت نظر، حقوق کیفری هند
  • حمید سرفراز، منصور امینی* صفحات 139-168

    حقوق شهروندی ازمفاهیم و مهم جوامع امروزی است که ارتباط وثیقی با شاخه های مختلف علم نظری وعملی دارد. کوشیدیم تا به مسیولیت مدنی نقض حقوق شهروندی به صورت تطبیقی با جوامع مدرن و اعلامیه جهانی حقوق بشر بپردازیم. مهم ضمانت اجرای حقوق شهروندی در حقوقی ایران و اعلامیه جهانی حقوق بشر چگونه است؟ معتقدیم که ضمانت اجرایی حقوق شهروندی در قوانین ایران قانونی واخلاقی بوده و فاقد ضمانت اجرا می باشد ، اعلامیه جهانی حقوق بشر اصولا فاقد ضمانت اجرا است مگر در مواردی که ضمانت اجرای آن از طریق قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل و مجمع عمومی اعلام می شود که مضمون آن عمدتا اعمال تحریم های اقتصادی و سیاسی است. نقض حقوق شهروندی موجب ایجاد مسیولیت برای چه اشخاصی می شود با توجه به نقشی که دولتهای امروزی در جامعه ایفاء می کنند آیا دولت در قبال نقض حقوق شهروندی مسیولیت دارد ؟ در صورتی که پاسخ مثبت باشد مبنای مسیولیت مدنی دولت در قبال نقض حقوق شهروندی به چه صورت است؟ به نظر می رسد با توجه به ماده 11 قانون مسیولیت مدنی تنها اشخاص حقیقی دارای مسیولیت (مدنی و کیفری) نیستند بلکه اشخاص حقوقی نیز در قبال اعمال خود مسیولند منظور از اشخاص حقوقی نیز هم کارمند و هم سازمان دولتی را در برمی گیرد و هر کدام با توجه به تقصیری که مرتکب شده اند مسیول جبران خسارات هستند در برخی موارد جبران خسارت اولا با شخص حقوقی است و شخص حقوقی بعد از جبران خسارت می تواند به کارمند مسیول مراجعه کند

    کلیدواژگان: مسولیت، نقض، شهروندی، جبران
  • محمد صالحی*، شهرداد دارابی، علیرضا سعید صفحات 169-187
    زمینه و هدف

    تاکنون علیه مقامات و دانشمندان ایرانی اقدامات متعددی باهدف ترور و شهادت آن ها صورت گرفته است. بر این اساس دولت آمریکا طی عملیاتی در سال 2020 سردار قاسم سلیمانی را در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رساند. این اقدام به دستور رییس جمهور وقت آمریکا دونالد ترامپ در قالب حمله پهپادی در خاک عراق صورت پذیرفت که بسیاری از مقررات بین المللی را نقض نمود. در مقابل دولت ایران اقداماتی را برای مقابله انجام داد که بخشی از این اقدامات در قالب اقدامات حقوقی و قضایی می باشد، که در این پژوهش مورد بررسی قرارگرفته تا درنهایت سیاست قضایی ایران در این زمینه بیش ازپیش مشخص شود.

    یافته ها و نتایج

    در خصوص ادعای واهی آمریکا مبنی بر وجود موافقت نامه امنیتی با عراق باید اذعان داشت با امعان نظر به ماده (3) این موافقت نامه، روشن است که اجازه ی اقدامات تروریستی یا هرگونه عملیات نظامی از سوی آمریکا در خاک عراق که در تغایر آشکار با رعایت قوانین، عرف بین المللی، کنوانسیون های دولت عراق و روح حاکم بر آن است فاقد اعتبار و عاری از هرگونه محمل قانونی می باشد. اقدامات دولت ایران نیز در قالب تدابیر قضایی به دودسته پیگرد قضایی در محاکم بین المللی (دیوان بین المللی دادگستری و دیوان کیفری بین المللی) و همچنین طرح دعوی در محاکم داخلی دولت عراق و محاکم داخلی ایران بر اساس صلاحیت های حاکم بر حقوق جزای بین الملل تقسیم می شود که در ایران پیگرد قضایی در قالب قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه» نیز قابل تحقق است.

    کلیدواژگان: تروریسم، سردار سلیمانی، سیاست قضایی، حقوق بین الملل، دیوان بین المللی دادگستری، دیوان کیفری بین المللی
  • گودرز بیرامی، عاطفه امینی نیا*، سوده شاملو صفحات 189-207

    جهان هسته ای با چالش هایی در حوزه کنترل تسلیحات مواجه و به دنبال یک راه حل منحصر به فرد برای اقدامات اعتمادساز برای نظم هسته ای است. دراین راستا معاهده منع جامع آزمایش هسته ای درجهت تقویت قراردادهای پادمان و رفع نیاز کشورهای دارای سلاح هسته ای عضو معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، طراحی و به صورت الگوی واحدی در قراردادهای دوجانبه میان کشورهای دارای قرارداد پادمان با آژانس امضا شده که عملا وظیفه اصلی خود درنظارت برآزمایش های هسته ای را با ساختارموجود برآورده نکرده است. این مقاله با روش توصیفی تحلیلی به دنبال پاسخ این سوال است که چگونه معاهده منع جامع آزمایش هسته ای می تواند رژیم نظارتی برای کنترل تسلیحات هسته ای ایجاد کند؟ یافته های حاصل از تحقیق حاکی از این موضوع است که با لازم الاجراء شدن معاهده، غایت اصلی معاهده که همان کنترل تسلیحات هسته ای است از طریق «سازمان اجرایی معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای» مهیا خواهدشد.

    کلیدواژگان: کنترل تسلیحات، راستی آزمایی، معاهده منع جامع آزمایش هسته ای، ممنوعیت آزمایش هسته ای
  • حسن علیزاده شیل سر*، عسکر جلالیان، حسین آل کجباف صفحات 209-239
    زمینه و هدف

    جامعه ی بین المللی عرصه ی منافع همگانی دولت هاست که از دوجانبه گرایی به سوی چندجانبه گرایی با تاکید بر ارزش های مشترک حرکت کرده است. برای شکل گیری چنین جامعه ای میزانی از هم بستگی و تعامل سیستمی لازم است. نظریه سیستم ها مجموعه ای از احکام درباره ی روابط میان متغیرهایی است که به موجب آن تغییر در متغیرها ملازم یا مقدم بر تغییر سایر آن ها یا ترکیبی از آن هاست. مقاله ی حاضر در پی پاسخ به این پرسش است که چگونه می توان از منظر تحلیل سیستمی حقوق بین الملل، جایگاه و کارکرد منافع همگانی را تبیین نمود؟ هدف از پژوهش حاضر تبیین جایگاه منافع همگانی به منظور ایجاد ثبات در نظام بین الملل می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر به روش تجویزی - دستوری انجام شده است.

    یافته ها و نتایج

    یک سیستم در حالت آرمانی اش مبتنی بر روابطی منظم، برنامه ریزی شده و قابل پیش بینی در میان مجموعه ای از هنجارهاست که به توزیع ارزش ها و منافع اعضای خود می پردازد؛ پیچیدگی سیستم های حقوقی بین المللی، ارزیابی دقیق کارکردشان را دشوار نموده است ولی می توان مواردی چون بازدارندگی، پیش گیری و کمک به ثبات در سیستم بین الملل را برایشان برشمرد. در چنین وضعیتی ثبات سیستم در گرو همگرایی و وابستگی متقابل اعضا در جهت اهداف کلان سیستم خواهد بود؛ این امر جز با تعهد نسبت به منافع همگانی که هم راستا با هنجارهای عام سیستمی باشد، میسر نخواهد شد. بر اساس این پژوهش نتیجه گرفته می شود که منافع دولت ها چنانچه به مثابه خیر مشترک عرضه شود، به پشتوانه ی ساختار سیستمی می توانند هزینه های نقض هنجاری را بالا برده و از این طریق، ثبات نظام بین الملل افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: منافع همگانی، تحلیل سیستمی، حقوق بین الملل
|
  • Mohsen Nazemizadeh, MohammadReza Pasban *, Ali Radan Jebely Pages 1-26

    Maintaining the continuity of companies as one of the most important players in the economy is of great importance for governments and society; thus, one of the mechanisms in the legal system of many countries to prevent the liquidation of companies is the institution of "reorganization". Although Iran's economic system has experienced the bankruptcy of many commercial companies in recent decades, so far the laws and regulations have not independently addressed the process and challenges of reorganization of bankrupt companies. The findings of this study indicate that the reorganization of a company has several processes that in most countries are mainly: demand for reorganization; Creditors' agreement; Court certification; Act under the supervision of the court and, finally, the issuance of the final verdict. In addition, although reorganization has a long history in most developed countries, in practice in these countries with challenges and obstacles such as: delays in announcing the cessation; Creditors' opposition; the inability of a commercial company is associated. Considering the necessity of this institution in Iran and the legal gaps in the Iranian legislative system, the present article examines the processes and challenges of reorganization of commercial companies in several countries with a comparative approach and using a descriptive-analytical method.

    Keywords: bankruptcy, Reorganization, Liquidation, Body of creditors
  • Seyyed Kamal Hosseini Pages 27-50

    Imbalance power between the parties has been a concern for jurists. This power inequality has a variety of reasons, such as the complexity of the issue, previous and frequent acquaintances with similar cases, and the use of competent lawyers and legal advisers. In this study in order to resolve this inequality and imbalance between the parties, attention has been paid to how to apply the principle of due process of law over arbitration in litigation and internet disputes. As a result, due to the lack of free choice and the repetitive role of the actor, this principle requires that the imposition of an arbitration clause be prohibited or restricted before arising disputes as to contracts concluded with consumers. Also, some cases could not be referred to arbitration and should be interpreted in favor of the consumer if there is any ambiguity in the arbitration agreements. The government should provide mechanisms to reduce arbitration costs. The arbitration award must be reasoned and made public.

    Keywords: Internet Disputes, Arbitration, Repeat Player, Imbalance between the Parties Power, Consumer
  • Hamidreza Seyedi *, Seyedbagher Mirabbasi, Sohrab Salahi Pages 51-74
    Background and Purpose

    Aviation cyber security is becoming a very serious subject. The air industry is a complex, advanced, multidimensional with an international scope industry is distinguished became its complexity among industries. One of the most important and vital issues of aviation is to ensure the accuracy of navigation systems and air traffic control, which has a direct impact on flight safety. The article is prepared to explain and evaluate the rules of cyber security regime in the field of international aviation law and the responsibility of governments and international organizations in sight of the existing rules of international responsibility plan and through this to examine the conditions and effects of each.

    Methodology

    This article was written by descriptive-analytical method in terms of collecting library data and reviewing documents.

    Results

    The International Cyber Security Regime is a mechanism for cooperation between governments and cause trust and security, and the protection of aviation infrastructure is a top priority for governments. The aviation industry is facing novel threats, and there are various cyber security concerns at airports and in-flight aircraft, and the need to "smarten up" airports is being seriously felt due to increased connectivity of systems and processes and protection of navigation systems. The development of security rules and regulations is one of the strategic goals of the International Civil Aviation Organization and its member countries, in order to ensure sustainable aviation security measures.

    Keywords: Cyber Security, Aviation Security, international responsibility, International Aviation Law
  • Jamal Beigi * Pages 75-95
    Background and Aim

    The Cambodian court is one of the courts known as mixed or international courts in terms of the participation of national sovereignty and its constituent institutions and organizations and for the purpose of integrating criminal justice influenced by national and international institutions, this article has been interpreted as integrated criminal justice. The purpose of this paper is therefore to identify this court as an integral criminal justice and to explain its approaches and challenges in the international system.

    Methodology

    This research is based on descriptive and analytical method and based on library documents and resources.

    Findings and Conclusion

    The extraordinary branches of the Cambodian courts were formed in 2006 to try former Cambodian senior leaders and perpetrators of crimes committed during the democratic Kampuchea era, also known as the Khmer Rouge. During this period, at least 1.7 million people perished because of hunger, torture, execution and forced labor. Thus, crimes against humanity, genocide and blatant violations of the Four Geneva Conventions were among the most significant international crimes that the tribunal faced. The Cambodian Interim Tribunal, despite the agreement between the Cambodian Government and the United Nations, inspired by international documents and observance of legal principles, while pursuing justice, strengthening the rule of law and creating national reconciliation in Cambodia, pursued criminals, but there have also been challenges in integrating criminal justice.

    Keywords: Cambodian Court, Integral Criminal Justice, Khmer Rouge, International Crime
  • Ali Reza Mohaghegh Harcheghan *, Mohammad Ardebili, Ebrahim Beigzadeh, Mohammad Ali Mahdavi Sabet Pages 97-115
    Field and Aims

    On July 17, 2018, two decades after the adoption of the Rome Statute of the International Criminal Court activated its jurisdiction over the crime of aggression. This crime was defined in 2010 by the Assembly of States Parties to the Rome Statute (ASP) as a material element of state conduct. "crime of aggression" in a position to effectively control or direct the political or military actions of a State and is in flagrant violation of the Charter of Nations It is considered united. The purpose of this research is to examine the jurisdiction of the International Criminal Court and the International Court of Justice in dealing with the crime of aggression, with an emphasis on cyber aggression.

    Method

    This research was analyzed in descriptive-analytical .

    Findings and Conclusion

    Cyber aggression means aggression that has been committed by computer-centered networks. In order to attribute cyber attacks to the government, it is necessary to consider the criterion of effective control. What is meant by effective control is that the government in question has exercised authority to form cyber aggression. The International Criminal Court has two jurisdictional regimes regarding the crime of cyber aggression. The first case is initiated by government referrals or due investigations by the prosecutor, and the second case is initiated by the Security Council referrals. another result of the research shows that the jurisdiction of the International Criminal Court in dealing with cyber aggression is superior to the jurisdiction of the International Court of Justice.

    Keywords: supremacy, cyber-aggression, jurisdiction, International Criminal Court, International court of justice
  • Maziyar Khademi *, Amirhamzeh Salarzaei Pages 117-137
     Background and purpose

    The concept of "under surveillance" and the rights of the individual in this situation are associated with the police. Considering the development of India's criminal justice system in recent years and the extensive and anti-corruption reforms regarding the functioning of police authorities in promoting and protecting the rights of defendants, by examining the laws and rulings of the courts in both text and procedure, in this article The individual was monitored at the time in order to identify this concept in Iranian law in order to use the experience of India to achieve more protection of the rights of the accused and to improve the Iranian penal system.

    Method

    The present article has been interpreted by descriptive-analytical method and relying on judicial judgment.

    Findings and Results

    The present article seeks to answer the question of how the identification and guarantee of the rights of the supervised person has been in the Indian penal system and what has been the performance of the judicial system of this country? The findings of the study are that the rights of the accused have been properly identified in the criminal and constitutional laws of this country and the judiciary in India relies on rulings based on a broad interpretation of the law and in favor of the accused, gaps caused by vi

    Keywords: Preliminary Investigation, Accused Rights, Supervised, Indian Criminal Law
  • Hamid Sarfaraz, Mansoor Amini * Pages 139-168

    Citizenship rights are one of the most important concepts of today's societies, which are closely related to various branches of theoretical and practical science. We tried to deal with the civil responsibility of violation of civil rights in a comparative manner with modern societies and the Universal Declaration of Human Rights. How important is the guarantee of the implementation of citizenship rights in Iranian law and the Universal Declaration of Human Rights? We believe that the executive guarantee of citizenship rights in Iran's laws is legal and moral and has no guarantee of implementation. The Universal Declaration of Human Rights basically has no guarantee of implementation except in cases where the guarantee of its implementation is declared through the resolutions of the United Nations Security Council and the General Assembly. Its content is mainly the application of economic and political sanctions. Violation of citizenship rights creates responsibility for which persons, according to the role that today's governments play in society, is the government responsible for the violation of citizenship rights?

    Keywords: responsibility, violation, citizenship, compensation
  • Mohamad Salehi *, Shahrdad Darabi, Alireza Saied Pages 169-187
    Field and Aims

    So far, many actions have been taken against Iranian officials and scientists with the aim of assassinating them and martyring them. Based on this, the American government martyred Sepahbod Qassem Soleimani near the Baghdad airport during an operation in 2020. This action was carried out by the order of the President of the United States, Donald Trump, in the form of a drone attack on the territory of Iraq, which violated many international regulations.On the other hand, the Iranian government took measures to counter it, which are part of these measures in the form of legal and judicial measures, which were examined in this research to finally clarify Iran's judicial policy in this field.

    Finding and Conclusion

    Regarding the false claim of the United States that there is a security agreement with Iraq, it should be acknowledged that with reference to Article (3) of this agreement, it is clear that the authorization of terrorist acts or any military operations by the United States on the territory of Iraq, which is in clear contradiction In compliance with the laws, international customs, conventions of the Iraqi government and the spirit that governs it, it is invalid and free from any legal burden. The actions of the Iranian government in the form of judicial measures are divided into two categories: prosecution in international courts (International Court of Justice and International Criminal Court) as well as lawsuits in the domestic courts of the Iraqi government and the domestic courts of

    Keywords: terrorism, Sardar Soleimani, Judicial policy, International law, International court of justice, International Criminal Court
  • Goudarz Beyrami, Atefeh Amininia *, Soudeh Shamloo Pages 189-207

    The nuclear world faces challenges in the field of arms control And seeks a unique solution for confidence-building measures for nuclear order In this regard, the Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty was signed to strengthen safeguards agreements. It was designed to meet the needs of a countries with nuclear weapons that are members of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.And as a single model in bilateral agreements signed between countries with safeguards agreements with the Agency. Which in practice has not fulfilled its main task of overseeing nuclear tests with the existing structure. This a article seeks to answer this question with a descriptive-analytical method.How can the Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty establish a regulatory regime for the control of nuclear weapons?Research findings indicate this.With the entry into force of the treaty, the main purpose of the treaty is the control of nuclear weapons. A Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Treaty will be prepared through the Executive Agency.

    Keywords: Arms Control, Verification, the Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty, Prohibition of nuclear testing
  • Hassan Alizadeh Shilesar *, Askar Jalalian, Hossein Alekajbaf Pages 209-239
    Field and Aims

    The International Society is an area of public interest that has moved from bilateralism to multilateralism with an emphasis on shared values. Systematic solidarity and interaction are needed to create such a society. Systems theory is a set of rules about the relationships between variables in which a change in variables accompanies or precedes the change of others or a combination of them. The present article seeks to answer the question of how the position and function of the public interest can be explained from the perspective of a systematic analysis of international law. The purpose of this study is to explain the position of public interest in order to create stability in the international system.

    Method

    The present research was carried out in a prescriptive-mandatory way.

    Findings and results

    a system in its ideal state is based on regular relationships among a set of norms that distributes the values and interests of its members; In such a situation, the stability of the system will depend on the convergence and dependence of the members in accordance with the macro goals of the system; This will be possible with the commitment to the interests of all, which is in line with the system norms. If the interests of the governments are presented as a common good, with the support of the system structure, it can increase the costs of norm violations, and in this way, the stability of the international system increases.

    Keywords: public interest, systems analysis, International law